Γλυκάκι σοκολατένιο, υγιεινό και χωρίς ψήσιμο !

November 1, 2016 Comments Off on Γλυκάκι σοκολατένιο, υγιεινό και χωρίς ψήσιμο !
Γλυκάκι σοκολατένιο, υγιεινό και χωρίς ψήσιμο !

Είναι στιγμές που αισθάνομαι πως έχω καταφέρει να τιθασεύσω τον εαυτό μου και τα πάθη μου ! Έκοψα το τσιγάρο, έκοψα τα ξενύχτια, έκοψα τα ανθυγιεινά σνακ και τα παχυντικά γλυκά … ξεκίνησα ακόμα και γυμναστήριο ! Είναι όμως κάτι στιγμές που χάνω τον έλεγχο τον εαυτού μου για λίγη σοκολάτα ! Η σοκολάτα τελικά δεν είναι φαγητό … είναι έρωτας, είναι απόλαυση, είναι η υπέρτατη ευχαρίστηση !!! Πώς λοιπόν μπορείς να πεις όχι … στην υπέρτατη ευχαρίστηση (ειδικά όταν η ημέρα σου είναι γεμάτη πίεση, άγχος, υποχρεώσεις, τρέξιμο και σκοτούρες !) ;

Το παν είναι η “χρυσή τομή” ! Ένα σοκολατένιο γλυκό που :

  • να μην είναι τόσο παχυντικό
  • να μην είναι τόσο ανθυγιεινό
  • να έχει έντονη σοκολατένια γεύση

Υπάρχει τέτοιο γλυκό ;;; Υπάρχει και εμείς θα σας δώσουμε τη μαγική συνταγή για να ξεκινάτε όμορφα (και κυρίως γλυκά !) την ημέρα σας !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Όσο υγιεινό και αν είναι ένα γλυκό, δεν παύει να είναι γλυκό ! Είναι λοιπόν προτιμότερο να το τρώμε το πρωί, στο ξεκίνημα της ημέρας ώστε να μας εφοδιάσει με ενέργεια που θα κάψουμε, και όχι το βράδυ που θα αποθηκευτεί ως λίπος στο σώμα μας !

ΣΥΝΤΑΓΗ : Απίστευτα σοκολατένια Brownies

(Vegan και Gluten free)

Πριν ξεκινήσουμε με τη συνταγή αυτού του τόσο “κολασμένου” αλλά και υγιεινού γλυκού, να αναφέρουμε πως τα συγκεκριμένα Brownies δεν περιέχουν :

  • προσθετη ζάχαρη
  • βούτυρο
  • αυγά
  • αλεύρι
  • μαργαρίνη

Άρα πώς φτιάχνονται τα σούπερ – σοκολατένια Brownies ;

Πώς χωρίς αλεύρι και αυγά, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο θα φτιάξουμε ένα σούπερ – γευστικό γλυκό ;

Είναι αυτό το γλυκό κατάλληλο για όλη την οικογένεια … και τα παιδιά ;

Τα υλικά :

  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι καρύδας
  • 1/2 φλυτζάνι κακάο
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο ξηρού καρπού της προτίμησής μας
  • 1/2 φλυτζάνι πουρές γλυκοπατάτας
  • 3/4 φλυτζάνι μέλι

Η διαδικασία :

  • Κοσκινίζω το αλεύρι καρύδας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτω στο μπολ (επίσης κοσκινισμένο) το κακάο.
  • Σε ένα μικρότερο μπολ βάζω το βούτυρο του καρπού που επέλεξα (π.χ. αμυγδάλου) μαζί με το μέλι.
  • Βάζω το μπολ με το μέλι και το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων και το θερμαίνω.
  • Ανακατεύω το μείγμα πολύ καλά.
  • Προσθέτω στο μείγμα και τον πουρέ γλυκοπατάτας και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα πλήρως.
  • Προσθέτω και το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύω πάρα πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένας χυλός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν ο χυλός είναι πολύ αραιός προσθέτω λίγο αλεύρι καρύδας, ενώ αν ο χυλός είναι πολύ πηχτός αραιώνω με λίγο γάλα καρύδας !

  • Παίρνω ένα ταψί και στρώνω επάνω αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ρίχνω τον χυλό μέσα στο ταψί και το τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά.
  • Τα Brownies μας είναι έτοιμα για φάγωμα !!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εάν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και ένα γλάσο για να κάνουμε ακόμα πιο γευστικά (αν και πιο υψηλά σε θερμίδες !) τα Brownies μας !

Related Posts

Comments are closed.