Σεξ : Απόλαυση … αλλά και σωστή υγιεινή !

February 14, 2017 Comments Off on Σεξ : Απόλαυση … αλλά και σωστή υγιεινή !
Σεξ : Απόλαυση … αλλά και σωστή υγιεινή !

Σεξ : Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Το σεξ είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια της ζωής του κάθε ατόμου (άνδρα ή γυναίκας) και μας απασχολεί σε πολύ μεγάλο βαθμό … και όχι άδικα ! Η υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να αποτελέσει πηγή ζωής, πηγή έμπνευσης, δύναμη και κουράγιο, χαρά και αισιοδοξία για έναν άνθρωπο στην καθημερινότητά του. Κάθε άνθρωπος αποζητά την βελτίωση της σεξουαλικής του ζωής, εμπλουτίζοντάς την με νέα στοιχεία, εφευρίσκοντας νέα πεδία ενδιαφέροντος και αναζητώντας την καλύτερη επαφή (συναισθηματική και σωματική) με τον/την σύντροφό του. Πληθώρα άρθρων, περιοδικών, βιβλίων αλλά και διδικτυακών τόπων, ασχολούνται με αυτό το θέμα και απευθύνονται σε αυτά τα άτομα. Αμέτρητα άρθρα έχουν γραφεί για το πώς μπορεί κάποιος να βελτιώσει τη σεξουαλική του ζωή, μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος και της προσοχής ενός ανθρώπου κεντρίζει αυτό το κομμάτι … αλλά πόσοι ασχολούνται με το πιο “πρακτικό” κομμάτι του έρωτα ; Πόσοι ασχολούνται και ενδιαφέρονται να μάθουν τον σωστό τρόπο, τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται τόσο πριν όσο και μετά την πράξη του έρωτα ;

Βασικοί και απαραίτητοι κανόνες υγιεινής για το σεξ !

Όπως όλες οι απολαύσεις στη ζωή, έτσι και το σεξ, χρειάζονται φροντίδα και προσοχή ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες και φυσικά εντελώς ανεπιθύμητες καταστάσεις ! Μερικοί από τους πιο βασικούς κανόνες υγιεινής σχετικά με το σεξ, που θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι ανεξαιρέτως, είναι οι ακόλουθοι :

Νο 1 κανόνας : Καθαριότητα των γεννητικών οργάνων

Η σωστή καθαριότητα των γεννητικών οργάνων τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας είναι φυσικά απαραίτητη … αυτό το γνωρίζουν οι πάντες ! Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι τα γεννητικά όργανα θα πρέπει να πλένονται και πριν αλλά και μετά από την ερωτική πράξη ; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλύσιμο της περιοχής των γεννητικών οργάνων είναι απαραίτητο για την αποφυγή διαφόρων λοιμώξεων. Το σμήγμα που συγκεντρώνεται στα γεννητικά όργανα του άνδρα και το οποίο συνήθως είναι υπεύθυνο για την έντονη οσμή των γεννητικών του οργάνων, θα πρέπει να απομακρύνεται με άφθονο νερό. Επίσης το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής της γυναίκας θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και με τα κατάλληλα καθαριστικά προϊόντα με ουδέτερο pH !

Νο 2 κανόνας : Χέρια καθαρά και πλυμένα

Τα χέρια και του άντρα αλλά και της γυναίκας θα πρέπει να είναι καλά πλυμένα πριν από την ερωτική πράξη. Τα χέρια, ως βασικό στοιχείο αντίληψης των αισθήσεων του ατόμου, συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην ερωτική πράξη και πρεπει να είναι απαλλαγμένα από βρωμιές και μικρόβια.

Νο 3 κανόνας : Εσώρουχα καθαρά

Τα εσώρουχα έρχονται σε άμεση επαφή με τα γεννητικά όργανα, και γι’αυτό τον λόγο πρέπει να είναι πάντοτε καθαρά, αλλιώς μπορούν να αποτελέσουν λόγο ανάπτυξης μικροβίων. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντική η τακτική αλλαγή εσωρούχων ! Δε φτάνει να είναι σέξυ … πρέπει να είναι και πάντοτε καθαρά !

Νο 4 κανόνας : Καθαρές πετσέτες

Οι πετσέτες είναι μια ακόμα παγίδα, μια ακόμα πηγή μολύνσεων αν δεν είναι καθαρές ! Οι βρεγμένες πετσέτες που δε στεγνώνουν σωστά μπορούν να αποτελέσουν και ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης μυκήτων ! Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε ξεχωριστή πετσέτα για τα γεννητικά μας όργανα και ξεχωριστή για το υπόλοιπο σώμα μας ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά μικροβίων προς την ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών μας οργάνων !

Νο 5 κανόνας : Ούρηση και πριν και μετά το σεξ

Η ούρηση είναι απαραίτητη τόσο πριν όσο και μετά από την ερωτική πράξη (και στον άντρα αλλά και στη γυναίκα), ώστε να απομακρυνθούν με φυσικό τρόπο τυχόν μικρόβια και βακτήρια που καραδοκούν να εισέλθουν μέσα στην ουρήθρα με την σεξουαλική πράξη !

Το σεξ είναι απόλαυση … αρκεί να γίνεται σωστά ώστε να αποφευχθεί η δυσάρεστη πλευρά της ερωτικής επαφής … αυτή των λοιμώξεων !

Related Posts

Comments are closed.