Μη δίνετε στα παιδιά σας αναψυκτικά !!!

January 17, 2017 Comments Off on Μη δίνετε στα παιδιά σας αναψυκτικά !!!
Μη δίνετε στα παιδιά σας αναψυκτικά !!!

Παιδιά & διατροφή

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι της διατροφής στα παιδιά, αφού από αυτό εξαρτάται τόσο η σωματική όσο και η εγκεφαλική τους ανάπτυξη. Τα παιδιά χρειάζονται σωστό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής σε καθημερινή βάση, που να καλύπτει όλα τα πολύτιμα στοιχεία και θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, ώστε να αναπτύξουν έναν υγιή και δυνατό οργανισμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, πως η ποιότητα της διατροφής κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, μπορεί να επηρεάσει την πορεία ζωής του ατόμου και την κατάσταση της μετέπειτα υγείας του !

Τα άτομα που δεν διατρέφονταν σωστά ως παιδιά ή έφηβοι, τείνουν να παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες ως ενήλικα άτομα να προσβληθούν από σοβαρά νοσήματα. Σε κάθε στάδιο της ζωής του ένα άτομο, σε κάθε ηλικία, παρουσιάζει και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες ! Ειδικά κατά την παιδική και εφηβική ηλικία του, που αναπτύσσεται και χτίζει τον οργανισμό του, είναι σημαντική η ποιότητα της διατροφής του ώστε να θωρακίσει τον οργανισμό του από ασθένειες και κινδύνους.

Γιατί δεν πρέπει ένα παιδί να πίνει αναψυκτικά ;

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η κατανάλωση αναψυκτικών από μικρά παιδιά, μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στη συμπεριφορά τους !

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί παρατήρησαν τακτική κατανάλωση αναψυκτικών (δηλαδή περισσότερα από 1 αναψυκτικά την ημέρα) από παιδιά ηλικίας από 2 έως και 11 ετών (δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο του 40 %).

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μετά από έρευνες, διαπιστώθηκε, πως τα παιδιά που κατανάλωναν τόσο τακτικά αναψυκτικά, εμφάνιζαν αδικαιολόγητα επιθετική συμπεριφορά !

Έίναι τα αναψυκτικά λοιπόν επικίνδυνα για την υγεία ;

Η υπερκατανάλωση αναψυκτικών είναι επικίνδυνη μόνο για τα παιδιά ή και για τα ενήλικα άτομα ;

Πώς επηρεάζουν τα αναψυκτικά την υγεία ενός ενήλικου ατόμου ;

Όλοι μας θεωρούμε τα αναψυκτικά “κακά για την υγεία μας”, αλλά αυτό μόνο λόγω θερμίδων ! ΛΑΘΟΣ ! Η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών είναι εξίσου επικίνδυνη για τα ενήλικα άτομα όσο και για τα μικρά παιδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σχετικές επιστημονικές έρευνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως η υπερκατανάλωση αναψυκτικών από ένα ενήλικο άτομο, μπορεί να σχετίζεται με καταστάσεις όπως :

  • η κατάθλιψη
  • η τάση αυτοκτονίας
  • η επιθετική συμπεριφορά
  • η αντικοινωνική συμπεριφορά
  • τα αδικαιολόγητα νεύρα

Πόσο τυχαίο λοιπόν μπορεί να είναι αυτό το γεγονός ; … Και τελικά, εάν κάνει τόσο κακό η κατανάλωση αναψυκτικών σε έναν ενήλικο οργανισμό, πόσο κακό μπορεί να κάνει σε έναν εύθραυστο παιδικό οργανισμό ;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παιδιά που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αναψυκτικών σε τακτική (αν όχι και καθημερινή βάση), παρουσίαζαν συμπεριφορά εξαρτημένου ατόμου, έντονη αδυναμία συγκέντρωσης και εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά.

Ακόμα και 1 μόνο αναψυκτικό την ημέρα, έκανε τα παιδιά πιο νευρικά και επιθετικά (σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν κατανάλωναν καθόλου αναψυκτικά) ! Η βαθμίδα επιθετικότητας μάλιστα του κάθε παιδιού, όπως αποδείχτηκε από στατιστικά στοιχεία, ήταν σε συνάρτηση και σε αναλογία με την ποσότητα αναψυκτικών που κατανάλωνε !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Ήδη, στην καθημερινότητα ενός παιδιού, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να του δημιουργήσουν στρες, άγχος, στεναχώρια ή νευρικότητα ! Η κατανάλωση τέτοιων αναψυκτικών από τα παιδιά, μπορεί να κάνει μεγάλο κακό στην ψυχική αλλά και στη σωματική τους υγεία και να επηρεάσει καταλυτικά την μετέπειτα πορεία της ζωής τους !

Related Posts

Comments are closed.