Λίπος στην κοιλιά ; ΟΧΙ ΠΙΑ !!!

April 20, 2015 Comments Off on Λίπος στην κοιλιά ; ΟΧΙ ΠΙΑ !!!
Λίπος στην κοιλιά ; ΟΧΙ ΠΙΑ !!!

Σωσίβιο στην κοιλίτσα ;

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες τείνουν να παρουσιάζουν μια τοπική συσσώρευση του λίπους στο σώμα τους, και μάλιστα πιο συγκεκριμένα η συσσώρευση αυτή εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς και γύρω από αυτήν.

(!!!) : Το φαινόμενο αυτό της της συσσώρευσης του λίπους ακριβώς σε αυτή την περιοχή έχει καθιερωθεί με την ονομασία “σωσίβιο” αφού θυμίζει πραγματικό σωσίβιο λίπους !

Δυστυχώς, αυτό το συγκεκριμένο λίπος, εκτός του ότι είναι πολύ επικίνδυνο για την γενικότερη υγεία του ατόμου, είναι και πάρα πολύ ενοχλητικό, αφού εμποδίζει το άτομο να φορέσει και να κουμπώσει τα στενά του παντελόνια ή τι φούστες, ενώ με τα φορέματα δεν μπορεί καν να κρυφτεί και διαγράφεται από το ανάλαφρο ύφασμα.

Ενημέρωση & αντιμετώπιση …

Σημαντικό πριν αποφανθεί κανείς να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα είναι να το κατανοήσει. Πρωτίστως λοιπόν θα πρέπει να βρει και να ενημερωθεί για τις αιτίες που μπορεί να οδήγησαν στη δημιουργία του προβλήματος και εν συνεχεία να ψάξει τις εναλλακτικές που του δίνονται για την αποτελεσματικότερη αλλά κυρίως για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση του προβλήματος !

ΤΑ ΑΙΤΙΑ :

Το κοιλιακό λίπος είναι ένα σύνηθες φαινόμενο όπως προαναφέραμε, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, και μπορεί να ερμηνευθεί με 5 τρόπους :

 • λόγω γονιδίων

Αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες όλων μας για να αποφύγουμε τις τύψεις μας, ωστόσο είναι και μια πραγματικότητα … τουλάχιστον για μερικούς εξ ημών !!!

 • λόγω ορμονών

Οι ορμόνες και οι μεταβολές που υπόκεινται είναι ένας από τους επικρατέστερους λόγους δημιουργίας κοιλιακού λίπους στις γυναίκες ! Οι μεγαλύτερες αλλαγές που βιώνει μια γυναίκα εντοπίζονται κυρίως κατά την δύσκολη περίοδο της εμμηνόπαυσης, όπου ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού πέφτει διαρκώς και η δυνατότητα του σώματος να καίει λίπος μειώνεται σημαντικά !

 • λόγω θερμίδων

Η ακατάσχετη λήψη θερμίδων φυσικά και είναι ένας από τους πιο προφανείς λόγους συσσώρευσης του λίπους, όχι μόνο στην περιοχή της κοιλιάς αλλά ΠΑΝΤΟΥ ! Όλη η περιττή ποσότητα φαγητού που λαμβάνει ο οργανισμός, επειδή αδυνατεί να την κάψει, μετατρέπεται σε λίπος και συσσωρεύεται σε όλες τις λιποαποθήκες του σώματος.

 • λόγω άγχους

Τοάγχος, όπως τονίζουν όλοι οι γιατροί και οι ειδικοί της διατροφής και της υγείας, είναι καταλυτικός παράγοντας για την αύξηση του σωματικού βάρους. Μάλιστα, το στρες και το άγχος, θεωρούνται από τους κυριότερους λόγους ανάπτυξης της παχυσαρκίας ως φαινόμενο της εποχής μας !

 • λόγω κακού & ανεπαρκούς ύπνου

Ο κακός ή ανεπαρκής ύπνος είναι πηγή πολλών δυσλειτουργιών του οργανισμού ! Το κάθε άτομο επιβάλλεται εκτός από το να διατρέφεται σωστά, ΚΑΙ να κοιμάται σωστά, ώστε ο μεταβολισμός του να λειτουργεί στο full !

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ :

Τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν αρκετοί … άλλοι εξ’αυτών παρέχουν μόνιμα και άλλοι παροδικά αποτελέσματα, … άλλοι συμπεριλαμβάνουν χειρουργείο και άλλοι είναι πιο φυσικοί, … άλλοι ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία και άλλοι όχι !

Εμείς σας προτείνουμε την σωστή διατροφή ως τον πιο καλό και ασφαλή τρόπο για να περιορίσετε και να καταπολεμήσετε το πρόβλημα. Υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένες τροφές που ευνοούν την καύση του κοιλιακού λίπους … και εμείς θα σας τις μαρτυρήσουμε !!!

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ :

 • το νερό
 • όλα τα φρούτα
 • τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (αλλά και γενικότερα τα λαχανικά)
 • τα ψάρια (ειδικά τα λιπαρά ψάρια)
 • τα αμύγδαλα
 • τα καρύδια
 • η βρώμη
 • τα όσπρια
 • τα αυγά

Related Posts

Comments are closed.