Ακμή : Αντιμετώπισέ την μόνο με φυσικό τρόπο !!!

December 27, 2016 Comments Off on Ακμή : Αντιμετώπισέ την μόνο με φυσικό τρόπο !!!
Ακμή : Αντιμετώπισέ την μόνο με φυσικό τρόπο !!!

Η ακμή είναι από τις πλέον συνηθισμένες δερματοπάθειες, τόσο σε εφήβους όσο και σε ενηλίκους, αφού περίπου το 85 % περίπου των νέων ατόμων ηλικίας μεταξύ 12 και 24 ετών, εμφανίζουν σημάδια ακμής, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 25 % μπορεί να στιγματιστεί και δια βίου από τα αντιαισθητικά σημάδια της !

Όπως ήδη αναφέραμε, η ακμή, αν και είναι σε έξαρση κατά την περίοδο της εφηβείας ενός ατόμου, ωστόσο δεν είναι αποκλειστικό γνώρισμα της εφηβικής και νεαρής γενικότερα ηλικίας. Αντιθέτως, η ακμή, δεν κάνει διακρίσεις, και μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία. Περίπου το 20 % των ενηλίκων τείνουν να παρουσιάζουν ενεργό ακμή και στην ενήλικη ζωή τους, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται από σημάδια και σπυράκια συνεχώς.

Είναι η ακμή όμως ασθένεια ιάσιμη ;

Πώς και σε ποια ηλικία μπορούμε να καταπολεμήσουμε την ακμή ;

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ακμή με φυσικές μεθόδους και όχι με φαρμακευτικές αγωγές ;

Η ακμή … θεραπεύεται !

Ας ξεκινήσουμε από το πολύ σημαντικό σημείο, πως Η ΑΚΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΙΑΣΙΜΗ ! Ελάχιστα άτομα καταφεύγουν στον ειδικό γιατρό για καταπολέμηση της ακμής. Ένας ειδικός δερματολόγος μπορεί με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή να αντιμετωπίσει την ακμή, από πολύ νωρίς και χωρίς να χρειαστεί το άτομο να ταλαιπωρηθεί τόσο και για τόσο πολύ.

Η καταπολέμηση της ακμής γίνεται άλλοτε εξωτερικά με ειδικές αλοιφές, ειδικές λοσιόν και ειδικά σαπούνια, και άλλοτε εσωτερικά με χάπια ! Ο δερματολόγος μελετά την εκάστοτε περίπτωση, την αξιολογεί και ανάλογα χορηγεί την κατάλληλη θεραπεία !

Αντιμετώπιση της ακμής με τις κατάλληλες … βιταμίνες ;;;

Η διατροφή είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας !

Η σωστή διατροφή είναι φάρμακο για όλα !” έλεγε η γιαγιά μου και είχε απόλυτο δίκιο … όπως αποδεικνύουν οι επιστήμονες πολλά χρόνια αργότερα !

Ορισμένα συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία είναι ικανά να αντιμετωπίσουν ακόμα και το δύσκολο και ενοχλητικό πρόβλημα της ακμής (και μάλιστα από νεαρή ακόμα ηλικία) !

Τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να προσαρμόσουμε στη διατροφή μας είναι τα ακόλουθα :

  • Νο 1 : Η βιταμίνη Ε

Γνωστή και ως βιταμίνη της ομορφιάς, η βιταμίνη Ε έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας.

  • Νο 2 : Η βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι μια βιταμίνη που συναντάμε πολύ συχνά και σε διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα και κρέμες κατά της ακμής. Έχει μάλιστα την μοναδική ιδιότητα να ελαττώνει την έκκριση σμήγματος από την επιδερμίδα, που είναι άλλωστε και η βασική αιτία της ακμής !

  • Νο 3 : Τα Ω – 3 καλά λιπαρά οξέα

Τα Ω – 3 καλά λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για κάθε οργανισμό, αφού βοηθούν στην καταπολέμηση των διαφόρων λοιμώξεων και ενισχύουν την ταχύτερη επούλωσή τους !

Εκτός από σωστή διατροφή … τι άλλο μπορώ να κάνω ;

Εκτός από την κατάλληλη διατροφή (που είναι η βάση για να απαλλαγούμε από την ακμή με φυσικές μεθόδους !), υπάρχουν επίσης και πολύ αποτελεσματικές φυσικές συνταγές περιποίησης και ομορφιάς που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του προβλήματος της ακμής !

Νο 1 : Μάσκα από φρεσκοκομμένες φέτες ντομάτας

Νο 2 : Μάσκα από κανέλα και μέλι

Νο 3 : Λοσιόν από μηλόξυδο

Νο 4 : Στυπτική λοσιόν από φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

Νο 5 : Θρέψη με αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Νο 6 : Ενυδάτωση με φέτες αγγουριού

Νο 7 : Αντιμυκησιακή και αντιβακτηριακή περιποίηση με πολτό σκόρδου (αραιωμένο με νερό)

Βρείτε τη συνταγή που “λειτουργεί” καλύτερα στον δικό σας τύπο επιδερμίδας και σε συνδυασμό πάντα με την σωστή διατροφή, απαλλαγείτε μια και για πάντα από το πρόβλημα της ακμής και από τα αντιαισθητικά σημάδια που αφήνει στην επιδερμίδα !

Related Posts

Comments are closed.