Συμπληρώματα διατροφής : Ποιο ταιριάζει σ’εμένα ;

June 10, 2015 Comments Off on Συμπληρώματα διατροφής : Ποιο ταιριάζει σ’εμένα ;
Συμπληρώματα διατροφής : Ποιο ταιριάζει σ’εμένα ;

Αδυνάτισμα … ανάλογα με τις ανάγκες μου !

Το αδυνάτισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είτε αναφερόμαστε σε ειδικά διατροφικά προγράμματα και δίαιτες, είτε αναφερόμαστε σε προγράμματα άσκησης και μυικής ενδυνάμωσης, είτε ακόμα αναφερόμαστε σε συμπληρώματα διατροφής, το αδυνάτισμα έχει μικρά μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ και κυρίως ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα περιττά κιλάκια που μας παιδεύουν και που δεν μας επιτρέπουν να φορέσουμε το αγαπημένο μας στενό φόρεμα.

Και οι δίαιτες και πολύ περισσότερο τα συμπληρώματα διατροφής (είτε προορίζονται για απώλεια βάρους είτε είναι συμπληρώματα βιταμινών) πρέπει να επιλέγονται με βάση την κατάσταση και τις ανάγκες του οργανισμού του κάθε ατόμου … καθώς επίσης και με βάση το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο ρόλος των γονιδίων στο αδυνάτισμα !

Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, πράγμα που το γνωρίζουμε πολύ καλά. Η διαφορετικότητα αυτή του κάθε οργανισμού ορίζεται από το DNA του και καθορίζει την πορεία του.

(!!!) : Τα γονίδια λοιπόν που κληρονομούμε από τους γονείς μας προκαθορίζουν κατά έναν τρόπο (και σε κάποιο βαθμό) την πορεία της υγείας μας, την σωματική μας διάπλαση, ακόμα και τον μεταβολισμό μας !

Πολλές φορές λοιπόν, η γονιδιακή μας “κληρονομιά”, δεν μας επιτρέπει να παράγουμε από μόνοι μας (στο ίδιο μας το σώμα) όλα τα απαραίτητα πολύτιμα στοιχεία, με αποτέλεσμα να πρέπει να τα λαμβάνουμε είτε από τη διατροφή μας είτε από κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα συμπληρώματα που υπάρχουν για το αδυνάτισμα. Όταν ο οργανισμός μας και πιο συγκεκριμένα ο μεταβολισμός μας δεν είναι τόσο ενεργός ώστε να μεταβολίζει επαρκώς τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε με τη διατροφή μας, οδηγούμαστε σε σταδιακή αύξηση του σωματικού μας βάρους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ανάλογα με τις διατροφικές μας συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού μας, καλούμαστε να επιλέξουμε το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα, την κατάλληλη δίαιτα, το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης και (πιο σημαντικό !) το κατάλληλο διατροφικό συμπλήρωμα αδυνατίσματος !

Ποιος είμαι & τι χρειάζομαι ;!

1η περίπτωση : Ο λάτρης της άθλησης

Ένα άτομο με φυσική κλίση στα αθλήματα, στην γυμναστική ή τον χορό, θα προσαρμόσει το πρόγραμμά του σε αυτό. Θα καίει τις θερμίδες που προσλαμβάνει από τη διατροφή του (και που υπερβαίνουν το ημερήσιο όριο πρόσληψης θερμίδων ανάλογα με το ύψος και το σωματικό του βάρος) με το αγαπημένο του άθλημα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, κολύμβηση κ.λ.π.), με την αγαπημένη του γυμναστική (τρέξιμο, ποδήλατο, περπάτημα, βάρη) ή με τον αγαπημένο του χορό (παραδοσιακούς χορούς, λάτιν χορούς, κλασσικό μπαλλέτο, zumba, χορευτική αερόβια άσκηση κ.λ.π.).

Υπάρχουν επίσης και άλλα είδη εκγύμνασης που με πιο ήπια άσκηση επιτυγχάνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα εκγύμνασης, μυικής ενδυνάμωσης και καψίματος σωματικού λίπους. Τέτοια είδη είναι η γιόγκα, το πιλάτες, καθώς και πολλές παραλλαγές αυτών.

2η περίπτωση : Ο λάτρης του φαγητού

Το άτομο που αγαπάει το φαγητό και που δυσκολεύεται να περιορίσει τις μερίδες φαγητού που καταναλώνει, αναγκαστικά (από τη στιγμή που δεν είναι και ο τύπος που αγαπάει την σωματική άσκηση και το γυμναστήριο) στρέφεται προς τα συμπληρώματα διατροφής και αδυνατίσματος.

(!!!) : Ακόμα και τα συμπληρώματα διατροφής όμως χρειάζονται προσοχή κατά την επιλογή τους, καθώς δεν αφορούν όλα στον ίδιο τύπο ανθρώπου αλλά ούτε και στις ίδιες ιδιαιτερότητες οργανισμού και ανάγκες.

Έτσι έχουμε :

  • αυτούς που έχουν πολύ περιττό λίπος αποθηκευμένο στο σώμα του και χρειάζονται έναν ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗ (fat burner)
  • αυτούς που έχουν αυξημένη όρεξη (και ειδικά για τους πολύ παχυντικούς υδατάνθρακες) ή που έχουν άστατα & κακής ποιότητας γεύματα λόγω υποχρεώσεων ή εργασίας και χρειάζονται έναν ΔΕΣΜΕΥΤΗ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ (carb blocker)
  • και τέλος αυτούς που έχουν γενικά αυξημένη όρεξη και που αδυνατούν να περιορίσουν την διατροφή τους (apettite reducer)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά προϊόντα αδυνατίσματος που συνδυάζουν όλες τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε !

Related Posts

Comments are closed.