Πίνεις τον καφέ σου με γάλα ; Να λοιπόν τι θα πρέπει να γνωρίζεις !

November 17, 2015 Comments Off on Πίνεις τον καφέ σου με γάλα ; Να λοιπόν τι θα πρέπει να γνωρίζεις !
Πίνεις τον καφέ σου με γάλα ; Να λοιπόν τι θα πρέπει να γνωρίζεις !

Καφές & Γάλα : Επιτρεπτός συνδυασμός … ή μήπως όχι ;;;

ΝΑΙ , υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που πίνουν ον καφέ τους χωρίς την προσθήκη γάλακτος, αλλά σίγουραοι περισσότεροι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που βάζουν λίγο ή και πολύ γάλα μέσα στον καφέ τους … και ο καφές είναι μια κηθημερινή συνήθεια που αγαπάμε και που δεν αλλάζει εύκολα !

Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα όταν συνδυάζεται ο καφές με γάλα ;

Πολλές συζητήσεις βλέπουμε να εστιάζουν στο θέμα της επίδρασης της καφεΐνης στην αποτελεσματική απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Είναι όμως κάτι τέτοιο αληθές ;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτό ;

Πολλές επιστημονικές μελέτες ασχολήθηκαν με αυτό το αντικείμενο, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε πειστικά και ικανοποιητικά συμπεράσματα.

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα έπειτα από ικανό αριθμό μελετών, είναι πως :

  • ο καφές όταν καταναλώνεται μαζί με γάλα μπορεί να επιδράσει στην οστική μάζα του ατόμου ΜΟΝΟ όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα και ΜΟΝΟ όταν το άτομο δεν λαμβάνει την ΣΗΔ (Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση) ασβεστίου που απαιτείται.
  • ο καφές γενικά (είτε τον πίνεις με γάλα είτε χωρίς !) μπορεί να επιδράσει στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό … ΜΟΝΟ όταν καταναλώνεται σε πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες (δηλαδή περισσότερα από 10 φλυτζάνια την ημέρα !).

Μήπως το πρόβλημα τελικά δεν είναι στον συνδυασμό ;

Ίσως τελικά το πρόβλημα να μην είναι ο ίδιος ο συνδυασμός γάλακτος και καφέ … αλλά το είδος του γάλακτος που χρησιμοποιούμε.

Τι σημαίνει όμως αυτό ;

Ποιο γάλα θα πρέπει να σταματήσουμε να συνδυάζουμε με τον καφέ μας ;

Αυτό που δεν έχουμε παρατηρήσει ΠΟΤΕ, είναι πως στις ενημερωμένες καφετέριες, δεν ρωτάει ποτέ κανένας τι γάλα να σου βάλει στον καφέ σου. Η εξήγηση είναι όμως πολύ απλή !

Οι καφέδες αυτοί χρειάζονται γάλα με πλήρη λιπαρά για να φτιαχθούν.

(!!!) : Το γάλα χαμηλών λιπαρών δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός καφέ latte !

Ένα γάλα αποβουτυρωμένο καταστρέφει όχι μόνο την γεύση αλλά και την υφή … και γενικά ολόκληρη την θεωρία ενός καφέ latte.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Εάν θέλεις λοιπόν να απολαύσεις ένα γνήσιο καφέ latte ή έναν καπουτσίνο … τότε θα πρέπει να ενδώσεις στα λιπαρά ! Το γάλα με 12 % λιπαρά θα δώσει ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα, μποναδική υφή και πλούσιο σώμα στον καφέ σου !

Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία συνδυάζοντας καφέ με γάλα ;

ΝΑΙ ! Υπάρχουν και παρενέργειες σωματικές από τον συνδυασμό της καφεΐνης με το γάλα.

(!!!) : Όταν ο καφές καταναλώνεται μαζί με γάλα, τότε η καφεΐνη από τον καφέ και η καζεΐνη από το γάλα έρχονται σε επαφή και προκαλούν φούσκωμα, πόνο και στομαχικές και κοιλιακές διαταραχές.

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει και εσύ πόσο πολύ πρήξιμο σου προκαλέι ο καφές σε συνδυασμό με το γάλα … και ίσως έριχνες το φταίξιμο στο γάλα (χαρακτηρίζοντας τον εαυτό σου ως δυσανεκτικό στη λακτόζη) !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να αποφύσεις τους καφέδες που χρησιμοποιούν γάλα και να αρκεστείς σε ένα σκέτο καφεδάκι !

Related Posts

Comments are closed.