Ο καφές … που κάνει για ΟΛΑ !!!

November 20, 2014 Comments Off on Ο καφές … που κάνει για ΟΛΑ !!!
Ο καφές … που κάνει για ΟΛΑ !!!

Κακή ή καλή συνήθεια ο καφές ;;;

Για τον καφέ έχουμε ακούσει κατά καιρούς να δημοσιεύονται διάφορες έρευνες. Άλλες από αυτές είναι θετικές και άλλες πάλι είναι αρνητικές.

Τι ισχύει όμως πραγματικά για τον καφέ ; Μήπως τελικά πρέπει να κόψουμε αυτή την τόσο αγαπημένη συνήθεια της καθημερινότητάς μας ;

Ο καφές αποτελεί για την πλειοψηφία του κόσμου απαραίτητο στοιχείο για το ξεκίνημα (και όχι μόνο) της κάθε ημέρας. Μάλιστα είναι πάρα πολλοί εκείνοι που δηλώνουν ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις χωρίς πρώτα να έχουν πιει το πρωϊνό τους καφεδάκι …

Οι έρευνες λενε …

Σύμφωνα με διάφορους μελετητές και με διάφορα επιστημονικά πειράματα και σχετικές έρευνες, ο καφές, αποτελεί μια μαγική ουσία που διακρίνεται για την πληθώρα θετικών στοιχείων που προσφέρει στον οργανισμό … κάτι που μέχρι πριν μερικά χρόνια παρέμενε άγνωστο για τους περισσότερους.

(!!!) : Η κατανάλωση του καφέ, όπως παρουσιάζουν διάφορες πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, Μπορεί να ευνοήσει ακόμα και το συκώτι !

Την έρευνα αυτή εκπόνησε το National Cancer Institute. Εφαρμόστηκε σε 27.000 άτομα, από τα οποία ζητήθηκε να καταναλώνουν καφέ και να καταγράφουν αναλυτικά αυτή την κατανάλωσή τους για διάστημα 24 ωρών (μιας ολόκληρης ημέρας δηλαδή).

Στη συνέχεια, και τα 27.000 άτομα υποβλήθηκαν σε ειδικές εξέτάσεις και σε αναλύσεις αίματος ώστε να παρακολουθηθούν τα επίπεδα των ενζύμων τους, όπως της αμινοτρανσφεράσης (ALT) και της αλκαλικής φωσφατάσης (ALP).

(!!!) : Τα δύο αυτά ένζυμα (η αμινοτρανσφεράση και η αλκαλική φωσφατάση) είναι δείκτες της λειτουργίας του ήπατος και προειδοποιούν για τυχόν δυσλειτουργία ή μη λειτουργία του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ξεκάθαρα !!! Σύμφωνα με τις αιματολογικές εξετάσεις, τα άτομα που κατανάλωναν 3 φλυτζάνια καφέ την κάθε ημέρα, παρουσίαζαν χαμηλά επίπεδα ενζύμων, μεταξύ των οποίων και των ενζύμων αμινοτρανσφεράσης και αλκαλικής φωσφατάσης που είναι ενδεικτικά για τη λειτουργία του ήπατος !

Συμπέρασμα :

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, ο Dr. Xiao, αποφάνθηκε λοιπόν πως η κατανάλωση καφέ σε καθημερινή βάση (σε μια λογική ποσότητα που δεν ξεπερνά τα 3 φλυτζάνια την ημέρα) μπορεί να έχει θετικές συνέπειες στον οργανισμό, και πιο συγκεκριμένα στο συκώτι (ήπαρ).

Εκτός δηλαδή από ενέργεια και ζωντάνια, ο καφές μπορέι να προσφέρει στο άτομο και προστασία της καλής λειτουργίας του ήπατος.

Ελέγχεται μάλιστα ακόμα ποια συστατικά του καφέ συγκεκριμένα είναι εκείνα τα οποία έχουν αυτή τη θετική δράση στον οργανισμό.

(!!!) : Ως γνωστόν, η τακτική (αλλά όχι υπερβολική) κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει προληπτικά και σε ασθένειες όπως :

  • ο διαβήτης τύπου 2
  • η νόσος του Alzheimer
  • η νόσος του Parkinson

Related Posts

Comments are closed.