Ξεκινήστε να τρώτε “ωμά” !!!

April 7, 2015 Comments Off on Ξεκινήστε να τρώτε “ωμά” !!!
Ξεκινήστε να τρώτε “ωμά” !!!

Φαγητό … αλλά τι ;;;

Ένα βασικό πράγμα (ίσως από τα πιο βασικά) για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού, είναι φυσικά η διατροφή. Η διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο και στο πως δουλεύει ο οργανισμός και φυσικά στο πόσο ευάλωτος θα είναι σε ασθένειες και άλλα λειτουργικά προβλήματα.

Η διατροφή είναι σημαντική σε κάθε ηλικία και σε όλες τις φάσεις ζωής ενός ανθρώπου. Από την παιδική του ηλικία έως και την πιο προχωρημένη, είναι αυτή που καθορίζει την ποιότητα της ζωής του και την κατάσταση της υγείας του.

(!!!) : Έτσι, σε κάθε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει κάποιος, ο υπεύθυνος γιατρός, καθορίζει και μια συγκεκριμένη και ειδική διατροφή για την περίπτωσή του.

Κακό φαγητό = Προβλήματα υγείας

Ως αποτέλεσμα λοιπόν μιας κακής διατροφής (και μάλιστα μιας χρόνιας κακής διατροφής) έχουμε μια κλονισμένη υγεία και έναν καταπονημένο οργανισμό ! Τι εννοούμε όμως με τον όρο “κακή διατροφή” ;

(!!!) : Ως κακή διατροφή χαρακτηρίζουμε τη διατροφή εκείνη που δεν εξασφαλίζει στον οργανισμό όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά και τις βιταμίνες, ενώ επιπροσθέτως τον φορτώνει με επιβλαβή λιπαρά, τοξίνες και συντηρητικά !

Επίσης, ως επιβλαβή για τον οργανισμό και επίσης εξαιρετικά παχυντική, μπορούμε με σιγουριά να χαρακτηρίσουμε την διατροφή εκείνη που εμπεριέχει πάρα πολλά τηγανιτά φαγητά ! Αυτός είναι άλλωστε και ο σημαντικότερος λόγος που σε ΚΑΘΕ δίαιτα, απαγορεύονται τα τηγανιτά και προτείνονται τα βραστά ή ψητά φαγητά !

(!!!) : Μια νέα μελέτη δύο κορυφαίων στον τομέα τους επιστημόνων από το Χάρβαρντ, δείχνει πως στην απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα, δεν παίζουν τελικά ρόλο ΜΟΝΟ οι θερμίδες, αλλά σημαντικότατο ρόλο παίζει και η επεξεργασία που δέχονται τα τρόφιμα που επιλέγουμε για τη διατροφή μας !

Με λίγα λόγια, οι ειδικοί φαίνεται να καταρρίπτουν τις παλιές πεποιθήσεις τους που περιορίζονταν στην ποσότητα της τροφής που καταναλώνει ένα άτομο, και στρέφονται σε μια νέα και καινοτόμα πρόταση, που προωθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ενδιαφέρεται τόσο για την ποιότητα των τροφών όσο και για τον τρόπο επεξεργασίας τους ! Πρόταση των επιστημόνων ;;; Τα ωμά φαγητά !

Ωμοφαγία : Ωφέλιμη ή όχι ;;;

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες τους, οι ειδικοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ωμοφαγία αποτελεί την ιδανική λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Γιατί όμως υποστηρίζουν κάτι τέτοιο ; Έχει κάποια βάση αυτή η διατροφική τους πρόταση ;

(!!!) : Οι δύο επιστήμονες από το Χάρβαρντ θεωρούν πως η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται σαφώς πιο εύκολα όταν το σώμα δυσκολεύεται να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει τις τροφές που καταναλώνει !

Αυτό φυσικά είναι ΣΩΣΤΟ ! Το γνωρίζουμε μάλιστα πολύ καλά, αφού όλοι οι διατροφολόγοι τονίζουν την σπουδαιότητα των φυτικών ινών στη διατροφή μας και ειδικότερα στη διατροφή ενός ατόμου που επιθυμεί να μειώσει το σωματικό του βάρος και να κάψει περισσότερο λίπος !

(!!!) : Επίσης, αυτό που δεν αναγράφεται σε καμία ετικέτα είναι πως οι θερμίδες που παίρνουμε δεν εξαρτώνται μόνο από την ίδια την τροφή αλλά και από την επεξεργασία που έχει δεχθεί. Έτσι για παράδειγμα, ένα μήλο ωμό και ένα μήλο κομπόστα δεν έχουν την ίδια θερμιδική αξία. Ομοίως και ένα βερύκοκο ωμό με ένα βερύκοκο αποξηραμένο ή μια χούφτα αμύγδαλα ωμά με μια χούφτα αμύγδαλα καβουρδισμένα.

Προτιμήστε ΩΜΑ τρόφιμα για γρήγορο και αποτελεσματικό αδυνάτισμα … και φυσικά για πιο δυνατό οργανισμό !

Related Posts

Comments are closed.