Μελαγχολία και κακή διάθεση στις γιορτές;; Δες πώς θα τα αποφύγεις… !!!

November 30, 2015 Comments Off on Μελαγχολία και κακή διάθεση στις γιορτές;; Δες πώς θα τα αποφύγεις… !!!
Μελαγχολία και κακή διάθεση στις γιορτές;; Δες πώς θα τα αποφύγεις… !!!

Η περίοδος των γιορτών συνήθως συνοδεύεται απ’ τους περισσότερους από εμάς από μεγάλες προσδοκίες για ημέρες γεμάτες μόνο χαρά, αγάπη και δώρα γεγονός το οποίο μας γεμίζει πολλή πίεση και άγχος τα οποία μοιραία μπορεί να οδηγήσουν στην θλίψη. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πώς θα αποφύγεις την επικίνδυνη αυτή παγίδα…

Εστίασε στο ουσιαστικό νόημα των γιορτών!

Αν έχεις συνδυάσει κι εσύ στο μυαλό σου τις γιορτές με ξεκούραση, άδεια, άφθονο φαγητό και δώρα τότε ίσως είναι η ώρα να αναθεωρήσεις. Όπως ισχυρίζονται και οι περισσότεροι ψυχολόγοι, οι άνθρωποι που εστιάζουν περισσότερο στην πνευματικότητα των γιορτών, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και η αιτία είναι ότι δεν αρέσκονται αποκλειστικά και μόνο στα υλικά αγαθά – που δεν είμαστε όλοι σε θέση να αποκτούμε ειδικά αυτή την εποχή- αλλά αντλούν χαρά από την συλλογικότητα, το ενδιαφέρον και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

( !!! ) : Κάνε εθελοντικές κινήσεις, όχι απαραιτήτως προσφέροντας κάτι υλικό, αλλά έστω λίγο από τον χρόνο σου ή απλώς το χαμόγελό σου!!!

Μην παρασυρθείς απ’ τον υπερκαταναλωτισμό!

Δεν είναι απαραίτητο να δείξεις τα συναισθήματα σου στους αγαπημένους σου ανθρώπους προσφέροντάς τους ακριβά δώρα. Η φράση ‘’η χειρονομία μετράει’’ δεν είναι καθόλου κλισέ αφού ειδικά οι πολύ κοντινοί σου άνθρωποι είναι βέβαιο ότι θα αρκεστούν στο ότι τους θυμήθηκες, ακόμη και προσφέροντας κάποια χειροποίητα γλυκά.

Οργανώσου!

Προγραμμάτισε τις υποχρεώσεις σου σύμφωνα με τον χρόνο σου έτσι ώστε να αποφύγεις το άγχος και την πίεση. Δεν σε εξαναγκάζει κανείς την συγκεκριμένη περίοδο να είσαι μονίμως σε εγρήγορση ούτε είναι υποχρεωτικό να εξαναγκαστείς να κάνεις πράγματα που δεν επιθυμείς πραγματικά!

Απόβαλλε τις μεγάλες προσδοκίες.

Σίγουρα η περίοδος των γιορτών μας φέρνει πιο κοντά στις οικογένειές μας και στους ανθρώπους που αγαπάμε, παρ’ όλα αυτά δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε την συγκεκριμένη περίοδο για να συσφίξουμε όλες τις σημαντικές σχέσεις της ζωής μας. Επένδυσε και αφιέρωσε χρόνο σε ανθρώπους σημαντικούς για σένα όλη την χρονιά…

( !!! ) : Απόφυγε την υπερκατανάλωση αλκοόλ η οποία μπορεί να σου προσφέρει μια επιφανειακή ευεξία, αργότερα όμως είναι σίγουρο ότι θα μεγεθύνει τα πραγματικά σου συναισθήματα!!!

Μην ξεχνάς τον εαυτό σου!

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να κυλούν πολύ όμορφα και ευχάριστα, ακόμα κ έτσι, οι μέρες των γιορτών είναι πιθανό να απορροφήσουν μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου ειδικότερα αν έχεις αναλάβει και τον ρόλο οικοδέσποινας ή διοργανωτή των εξόδων της παρέας σου. Αν δεν προσφέρεις στον εαυτό σου την χαλάρωση που έχει ανάγκη δεν θα μπορέσεις κατ’ επέκταση ούτε να ευχαριστήσεις τους γύρω σου.

( !!! ) : Επίσης εκτός απ’ τους οικείους σου μην παραλείψεις να κάνεις ένα δώρο και στον εαυτό σου! Κάνε περισσότερες αγκαλιές με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και απόφυγε να επιλύσεις μαζί τους τυχόν διαφορές που σας απασχολούν.

Related Posts

Comments are closed.