Μασάζ : Δεν ειναι πολυτέλεια … είναι υγεία !

June 30, 2015 Comments Off on Μασάζ : Δεν ειναι πολυτέλεια … είναι υγεία !
Μασάζ : Δεν ειναι πολυτέλεια … είναι υγεία !

Κάθε μέρα, όταν γυρνάτε κατάκοποι από τη δουλειά, η ίδια σκέψη περνάει από το μυαλό σας καθώς κάθεστε στον καναπέ και βγάζετε τα παπούτσια από τα κουρασμένα πόδια σας … “Τι καλά που θα ήταν να σου έκανε κάποιος τώρα ένα απολαυστικό χαλαρωτικό μασάζ που θα έδιωχνε μακριά την κούραση αλλά και το στρες !” …

Πότε ήταν άλλωστε η τελευταία φορά που προσφέρατε ένα τέτοιο “δώρο” στον τόσο ταλαιπωρημένο εαυτό σας ;

Πρόκειται τελικά για πολυτέλεια ένα καλό μασάζ σώματος ή μήπως τελικά είναι ανάγκη του ίδιου του οργανισμού μας ;

Μήπως πρέπει να εντάξουμε το μασάζ στις υποχρεωτικές μεθόδους περιποίησης του τόσο κουρασμένου σώματός μας ;

Υπόθεση γυναικεία … ;;;

ΟΧΙ ! Το μασάζ δεν είναι υπόθεση μόνο γυναικεία ! Μετά από μια πολύ κουραστική εβδομάδα, ένα καλό μασάζ μπορεί να προσφέρει στο κουρασμένο σώμα αλλά και στο στρεσαρισμένο πνεύμα κάθε γυναίκας και κάθε άντρα, τη χαλάρωση,την ευεξία και την αναζωογόνηση που τόσο έχει ανάγκη !

Ένα μασάζ όμως δεν είναι απλή υπόθεση ! Για να έχει αποτέλεσμα ένα μασάζ θα πρέπει να γίνεται σωστά ! Αυτό προϋποθέτει γνώσεις και εμπειρία ! Τα χέρια ενός ειδικού μπορεί να είναι “θαυματουργά” επάνω σε ένα καταπονημένο σώμα !

Τα σημαντικά οφέλη ενός επαγγελματικού μασάζ σώματος !

Νο 1 : Πόνος

Είναι γνωστό πως ένα καλό μασάζ μπορεί να μειώσει σημαντικά τον σωματικό πόνο και να ανακουφίσει μύες, συνδέσμους, αλλά και όλα τα μέλη του σώματος από την υπερβολική πίεση και την κακομεταχείριση !

Νο 2 : Άγχος & στρες

Το μασάζ καταπολεμά το συσσωρευμένο άγχος και το στρες που κουβαλάμε από ολόκληρη την ημέρα και τις ατελείωτες υποχρεωσεις και ηρεμεί το πνεύμα και το σώμα.

Νο 3 : Κατάθλιψη

Η επαφή με το δέρμα βοηθάει στην αποσυμπίεση του ατόμου και την απελευθέρωση ακόμα και των πιο καλά κρυμμένων και εγκλωβισμένων συναισθημάτων του !

Νο 4 : Υπνος

Μετά από ένα καλό μασάζ, το σώμα είναι χαλαρό και το πνεύμα πιο ήρεμο, με αποτέλεσμα και ο ύπνος να είναι πιο αναζωογονητικός και γαλήνιος ! Ένα καλό μασάζ μπορεί να είναι η απάντηση ακόμα και σε προβλήματα αϋπνίας ή άλλων μορφών διαταραγμένου ύπνου.

Νο 5 : Αρτηριακή πίεση

Πολλά άτομα παρουσιάζουν ανησυχητικά υψηλή αρτηριακή πίεση, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το μασάζ, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και να ελέγξει (ή σε μερικές περιπτώσεις να θεραπεύσει) την υπέρταση !

Νο 6 : Ανοσοποιητικό

Φαίνεται σύμφωνα με έρευνες πως το μασάζ μπορεί να αυξήσει τις άμυνες του οργανισμού και να τονώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα !

Νο 7 : Αναπνοή

Το μασάζ, αν και οι περισσότεροι αγνοούν αυτή την τόσο σημαντική πληροφορία, ωφελεί και στην αναπνοή ! Γιατροί παραδέχονται πως το καλό μασάζ μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με διάφορες παθήσεις του αναπνευστικού !

Νο 8 : Πονοκέφαλοι & ημικρανίες

Το μασάζ ανακουφίζει και από δυνατούς πονοκεφάλους και ημικρανίες. Το συστηματικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των κρουσμάτων κεφαλαλγίας σε άτομα με χρόνιο πρόβλημα !

Related Posts

Comments are closed.