Η καλή μέρα … από το πρωινό φαίνεται !

November 27, 2014 Comments Off on Η καλή μέρα … από το πρωινό φαίνεται !
Η καλή μέρα … από το πρωινό φαίνεται !

Ναι ! Και όμως είναι αλήθεια ! Η καλή μέρα φαίνεται όντως από το πρωινό … και μάλιστα όχι μόνο από το πρωινό ξύπνημα ή από το πρωινό γεύμα (που είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και δίνει ενέργεια και δύναμη στον οργανισμό), αλλά και από το πρωινό ρόφημα.

Όλοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς (είτε το τηρούμε … είτε όχι) πόσο σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα για τον οργανισμό και πόσο προσεκτική θα πρέπει να είναι η επιλογή των τροφών που θα το απαρτίζουν.

(!!!) : Ωστόσο, οι ειδικοί (γιατροί και διατροφολόγοι) μας προειδοποιούν πως εξίσου σημαντικό είναι και το πρωινό μας ρόφημα. Η επιλογή του πρώτου ροφήματος της ημέρας παίζει σημαντικό ρόλο στον οργανισμό, την υγεία και τη γραμμή μας !

Γιατί το πρωινό είναι ΤΟΣΟ σημαντικό ;;;

“Το πρωινό είναι το πρώτο και σπουδαιότερο γεύμα !” φωνάζουν όλοι οι ειδικοί … και δεν έχουν άδικο. ΠΟΤΕ δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρωινό γεύμα !

(!!!) : Το λάθος που κάνει ο περισσότερος κόσμος είναι πως προσπαθώντας να χάσει βάρος παραλείπει το πρωινό γεύμα. Το λάθος βρίσκεται στο πολύ απλό γεγονός πως παραλείποντας το πρωινό γεύμα ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ο μεταβολισμός ! Αυτό φυσικά έχει τα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δηλαδή ;;; Αντί να χάνουμε μπορεί και να αυξήσουμε το βάρος μας !

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως μπορούμε να τρώμε και άρα ούτε και να πίνουμε στο πρωινό μας ανεξέλεγκτα ό,τι και αν θέλουμε. Παρακάτω σας φέρνουμε μερικά παραδείγματα πρωινών ροφημάτων που ΣΙΓΟΥΡΑ θα πρέπει να αποφεύγετε !!!

Πρωινά ροφήματα … προς αποφυγή !

1ο ρόφημα : Σοκολάτα

Όσο υγιεινό μπορεί να είναι ένα ρόφημα σοκολάτας από κακάο, άλλο τόσο ανθυγιεινό (και για την υγεία αλλά κυρίως για τη σιλουέττα) είναι ένα ρόφημα σοκολάτα από σοκολάτα γάλακτος. Η σοκολάτα γάλακτος είναι εξαιρετικά πλούσια σε θερμίδες και σε συνδυασμό με το γάλα εκτινάσσουν στα ύψη το σύνολο λιπαρών που λαμβάνει ο οργανισμός με ένα και μόνο ρόφημα.

2ο ρόφημα : Σπέσιαλ καφέδες

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όπως και με τη σοκολάτα αντιμετωπίζουμε και με τους σπέσιαλ και ενισχυμένους καφέδες. Οι καφέδες με προσθήκη σαντιγύ, κρέμας, γλυκαντικών στοιχείων (σοκολάτας, τρούφας, καραμέλας και άλλων γλυκών), γλυκαντικών σιροπιών και αλκοολούχων ποτών, εκτινάσσει τη μηδαμινή θερμιδική αξία ενός καφέ … σε “βόμβα” θερμίδων !

3ο ρόφημα : Smoothies

Τα Smoothies του εμπορίου είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για το σωματικό βάρος, αφού συνηθίζεται να περιέχουν μεγάλες ποσότητες γλυκαντικών ουσιών ώστε να κάνουν τη γεύση τους πιο ελκυστική. Αντιθέτως ένα Smoothie σπιτικό μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό και θρεπτικό ξεκίνημα ημέρας.

4ο ρόφημα : Milkshakes

Τα Milkshakes (όχι όμως όλα) πρέπει να αποφεύγονται. Ειδικότερα τα Milkshakes μπανάνας που εί ναι ιδιαίτερα παχυντικά λόγω ακριβώς του φρούτου της μπανάνας που είναι υψηλής θερμιδικής αξίας.

5ο ρόφημα : Ροφήματα με βάση το γιαούρτι υψηλών λιπαρών

6ο ρόφημα : Ροφήματα με προσθήκη ζάχαρης

Related Posts

Comments are closed.