Βότανα και φυσικά προϊόντα κατά του κρυολογήματος !!!

February 10, 2015 Comments Off on Βότανα και φυσικά προϊόντα κατά του κρυολογήματος !!!
Βότανα και φυσικά προϊόντα κατά του κρυολογήματος !!!

Τα βότανα είναι ο πιο υγιεινός τρόπος που μας παρέχει η φύση ώστε να δυναμώσουμε τον οργανισμό μας, να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και φυσικά να καταπολεμήσουμε το κοινό κρυολόγημα αλλά και τις ιώσεις … που μας ταλαιπωρούν κάθε χρόνο και μας ρίχνουν ανήμπορους στο κρεββάτι ! Η φύση μπορεί και παρέχει εξαιρετική προστασία για τον οργανισμό, αν γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε αυτά που μας παρέχει !

Το κρυολόγημα και οι ιώσεις φέρνουν το συνάχι, το συνάχι φέρνει σιγά – σιγά τον βήχα και τελικά καταλήγουμε χωρίς δυνάμεις και χωρίς κουράγιο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό ; Μπορούμε να το αποτρέψουμε ;

Αυτό συμβαίνει επειδή τα μικρόβια βρίσκουν τον οργανισμό καταβεβλημένο και το ανοσοποιητικό του σύστημα πεσμένο. Αν αντιθέτως φροντίζαμε ώστε να θωρακίζαμε σωστά τον οργανισμό μας, τότε θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να μας ρίξει άρρωστους ένα μικρόβιο στο κρεββάτι …

Υπάρχουν βότανα και φυσικά προϊόντα που μπορούν εύκολα να βοηθήσουν τον οργανισμό, και τελικά να μας γλιτώσουν από αρρώστιες και φάρμακα. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι τα ακόλουθα :

 • η echinacea

Η echinacea (εχινάκεια) είναι ίσως το πιο δυνατό όπλο της φύσης για να δυναμώσει την άμυνα του οργανισμού. Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και διατίθεται τόσο σε φυσική μορφή (αποξηραμένο βότανο) όσο και σε επεξεργασμένη μορφή (χάπια, σιρόπι, καραμέλες κ.λ.π.)

 • το χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα ακόμα πολύ σημαντικό βότανο. Είναι από τα πιο δημοφιλή βόταν και υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Το χαμομήλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, λειτουργεί ώς εξαιρετικό χαλαρωτικό και επίσης ανακουφίζει από τον πονόλαιμο και τα δυσάρεστα συμπτώματα του κρυολογήματος.

 • το τσάι

Το τσάι, επίσης εξαιρετικά δημοφιλές, εκτός από πολύ γευστικό και απολαυστικό, είναι και ωφέλιμο κατά του πονόλαιμου αν προστεθεί και μια κουταλιά μέλι.

 • τα εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, grapefruit) είναι πάρα πολύ πλούσια σε βιταμίνη C που δυναμώνει τον οργανισμό και βοηθάει στην πρόληψη του κρυολογήματος. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο η αντιμετώπισή του αλλά και η αποτελεσματική πρόληψη !

 • τα ακτινίδια

Τα ακτινίδια, όπως και τα εσπεριδοειδή, είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη C.

 • το ginger

Το ginger είναι ιδανικό για χρήση σε περίπτωση γρίμμης. Κατευνάζει τα συμπτώματα και ανακουφίζει.

 • το λάχανο

Το λάχανο είναι ένα ακόμα προϊόν της φύσης που παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C στον οργανισμό.

 • ο ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος είναι πολύ γνωστός σε όλους για τις ιδιότητές του … κυρίως από τις πολλές καραμέλες που κυκλοφορούν στα φαρμακεία για τον πονόλαιμο. Απαλύνει τα συμπτώματα του βήχα, μαλακώνει τον λαιμό και βοηθάει στην αποσυμφόρηση του αεραγωγού. Επίσης εισπνοές σε ατμούς ευκάλυπτου βοηθούν ακόμα και σε προβλήματα χρόνιας ιγμορίτιδας.

 • το μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο, όπως και το χαμομήλι, έχει ηρεμιστική δράση ενώ παράλληλα καταπολεμά τα δυσάρεστα συμπτώματα του κρυολογήματος.

 • η μολόχα

Η μολόχα παρουσιάζει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και καταπολεμάει προβλήματα τόσο του αναπνευστικού όσο και του πεπτικού συστήματος.

 • η τσουκνίδα

Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε ωφέλιμα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Δυναμώνει και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Related Posts

Comments are closed.