Ακτινιδίνη : Η μαγική ουσία του ακτινίδιου που καταπολεμά τη δυσπεψία

March 17, 2015 Comments Off on Ακτινιδίνη : Η μαγική ουσία του ακτινίδιου που καταπολεμά τη δυσπεψία
Ακτινιδίνη : Η μαγική ουσία του ακτινίδιου που καταπολεμά τη δυσπεψία

Το ακτινίδιο … γενικά & ειδικά

Το ακτινίδιο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και σίγουρα ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα του χειμώνα ! Τα πολλά θρεπτικά συστατικά του το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της λίστας των πιο υγιεινών, θρεπτικών και απαραίτητων για τον οργανισμό και τη λειτουργία του φρούτων.

(!!!) : Το κατινίδιο περιέχει πολλή μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που θωρακίζει τον οργανισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγονται ενοχλητικές ιώσεις και κρυολογήματα … και ειδικά την επικίνδυνη αυτή περίοδο του χειμώνα με τα πολλά κρύα ! Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το ακτινίδιο έχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από κάθε φρούτο … ακόμα και από τα ποσρτοκάλια !

Οι πολλές βιταμίνες που περιέχει το ακτινίδιο βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού και παράλληλα τον προστατεύουν από ασθένειες. Μερικά από τα πολύ σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό της κατανάλωσης ακτινίδιου είναι :

  • πως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων στο αίμα
  • πως βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία της όρασης
  • πως ενισχύει την καλή λειτουργία του εντέρου
  • πως προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη
  • πως προστατεύει τα οστά & τα δόντια

(!!!) : Ανά 100 γραμμάρια ακτινίδιου αντιστοιχούν 61 θερμίδες και ΜΟΝΟ 1 γραμμάριο λίπους !

kiwi

Το ακτινίδιο είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο, ενώ περιέχει και σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Α.

Η ουσία ακτινιδίνη και η συμβολή της στην λειτουργία της πέψης …

(!!!) : Όπως φανερώνουν διάφορες νέες έρευνες, το ακτινίδιο, περιέχει μια σημαντική ουσία που βοηθάει τον οργανισμό στην σωστή λειτουργία της πέψης ! Μάλιστα, πιο συγκεκριμένα, έχει φανεί πως η ουσία αυτή που έχει το όνομα ακτινιδίνη, βοηθάει τον οργανισμό ώστε να διαχειριστεί και να χωνέψει τροφές όπως το κόκκινο κρέας, τα ψάρια αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα !

(!!!) : Η ακτινιδίνη είναι ένα ένζυμο που συναντάμε στα ακτινίδια και που λειτουργεί καταλυτικά στη λειτουργία της πέψης του οργανισμού. Αυτό συμβαίνει γιατί το ένζυμο αυτό διασπά ακόμα πιο γρήγορα την πρωτεΐνη από ότι τα υπόλοιπα πεπτικά ένζυμα ! Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το ένζυμο το συναντάμε ΜΟΝΟ στα ακτινίδια !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου καλό είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση ακτινίδιου !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Το ακτινίδιο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το πορτοκάλι, πρέπει να καταναλώνεται ΑΜΕΣΩΣ μόλις καθαριστεί … αλλιώς χάνεται η βιταμίνη C και όλα τα πολύτιμα συστατικά του !

Ουσιαστικά, αυτό που παρατήρησαν οι ειδικοί, είναι πως η κατανάλωση ακτινίδιου από τα ποντίκια που μετείχαν στην έρευνα, βοηθούσε όχι μόνο στην ταχύτερη αλλά και στην καλύτερη πέψη των πρωτεϊνών από τον οργανισμό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Με άλλα λόγια, μετά από ένα μεγάλο και χορταστικό γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως τα σουβλάκια και τα hamburger, καθώς και μετά από μια μέρα barbeque με τους φίλους σας, μπορείτε να έχετε και μερικά ακτινίδια που θα βοηθήσουν στην γρήγορη καταπολέμηση του φουσκώματος και στην ακόμα γρηγορότερη πέψη των άφθονων πρωτεϊνών που καταναλώσατε !!!

Related Posts

Comments are closed.