ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Αλλάζω μια για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι το φαγητό !

March 29, 2016 Comments Off on ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Αλλάζω μια για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι το φαγητό !
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Αλλάζω μια για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι το φαγητό !

ΣΤΟΠ στο φαγητό που σε καταστρέφει !!!

Δυστυχώς οι ρυθμοί της ζωής μας μας έχουν κάνει να δίνουμε ολοένα και λιγότερη σημασία στο φαγητό μας και κατ’επέκταση στην ποιότητα της ζωής μας. Η επιλογή του φαγητού μας γίνεται πλέον με λανθασμένα κριτήρια, όπως το κριτήριο της ευκολίας, το κριτήριο του χρόνου ή ακόμα και το κριτήριο της εσφαλμένης ευχαρίστησης ! Τι εννοούμε όμως με αυτό ;;;

Η ζωή μας έχει γίνει πραγματικά εξαιρετικά δύσκολη και μας φορτώνει με ολοένα και περισσότερα βάρη και υποχρεώσεις, άγχη και στεναχώριες, δυσκολίες και απογοητεύσεις. Προσπαθώντας να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη ή ακόμα και πιο ευχάριστη, ρίχνουμε επικίνδυνα την ποιότητα του φαγητού μας (αφού ως γνωστόν, το ανθυγιεινό φαγητό είναι και το πιο νόστιμο !).

Πώς θα αλλάξω τη σχέση μου με το φαγητό ;

Το σημαντικό είναι να καταλάβεις πως προσφέροντάς σου ένα υγιεινό (και λέγοντας υγιεινό δεν εννοούμε γεμάτο στερήσεις) πιάτο φαγητό, προσφέρεις στον εαυτό σου :

 • υγεία
 • ευεξία
 • όμορφο σώμα
 • όμορφη επιδερμίδα
 • όμορφα μαλλιά
 • ενέργεια
 • ζωντάνια
 • καλή διάθεση
 • αντοχή
 • αισιοδοξία
 • χαρά

Νομίζεις ότι είναι λίγα ; Με μια ισορροπημένη (και ξανατονίζουμε όχι γεμάτη στερήσεις) διατροφή, μπορείς να χτίσεις μια ευτυχισμένη και μακρά ζωή, ένα όμορφο σώμα που όλοι θα ζηλεύουν, μια καλή ψυχολογία που θα σε εφοδιάζει καθημερινά με ένα πλατύ χαμόγελο και φυσικά υγεία και μακροημέρευση !

Αντιλαμβανόμενη πως, αυτό που στην αρχή σου φαίνεται αβάσταχτη θυσία, έχει τεράστια οφέλη για την υγεία (σωματική και ψυχική) αλλά και για την ομορφιά σου, τότε έχεις ήδη κερδίσει τον πρώτο σου στόχο (και μάλιστα τον πιο δύσκολο !).

Τα φαγητά που με κάνουν … δυστυχισμένo !

Τα φαγητά που θα πρέπει να βγάλω (ή έστω να μειώσω) από τη ζωή μου είναι αυτά που κάνουν κακό στην υγεία μου αλλά και στη διάθεσή μου (ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνω… ή ακόμα και αν πιστεύω το ακριβώς αντίθετο για αυτά !).

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το junk food, η ζάχαρη, τα αλλαντικά και γενικότερα τα επεξεργασμένα τρόφιμα ! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή …

Νο 1 : Junk food, Fast food & ταχυφαγεία πάσης φύσεως

Όλα αυτά τα τόσο δελεαστικά κατά τ’άλλα γεύματα, είναι γεμάτα θερμίδες και λίπος και φυσικά καμία θρεπτική αξία ! Επίσης, τείνουν να σε κάνουν ψευδώς να νιώθεις χορτάτος, αφού σε ελάχιστη μόνο ώρα από το γεύμα πεινάς ξανά !

Νο 2 : Κονσέρβες & άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα του εμπορίου

Ναι ! Όλα αυτά μπορεί να σας λύνουν τα χέρια για ένα γρήγορο και χωρίς κόπο γεύμα, αλλά συνήθως είναι πλούσια σε αλάτι, ζάχαρη και λίπη, που μόνο κακό σου κάνουν ! Ας μην αναφερθούμε και στις χημικές συντηρητικές ουσίες που συνήθως περιέχουν και γεμίζουν τοξίνες τον οργανισμό σου !

Νο 3 : Σπορέλαια & άλλα επεξεργασμένα έλαια

Τα λάδια που υφίστανται μεγάλη επεξεργασία είναι επιβλαβή για την υγεία λόγω των τρανς λιπαρών οξέων που περιέχουν.

Νο 4 : Ζάχαρη, γλυκά & λιχουδιές

Εάν νομίζεις ότι μπορείς να γεμίσεις το ψυχολογικό και συναισθηματικό σου κενό με υπερκατανάλωση ζάχαρης … απλά απατάσαι ! Τα παραπάνω κιλά που θα πάρεις λόγω αυτής της βουλιμικής σου κρίσης θα σου δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη στεναχώρια, ανασφάλεια και άγχος.

Νο 5 : Αναψυκτικά, χυμοί & αλκοολούχα

Ναι … όπως υποπτεύεσαι είναι άκρως ανθυγιεινά και δε σου παρέχουν κανένα όφελος ! Καλύτερα, αντί να ξημερώσεις σε κάποια μπάρα με άφθονο αλκοόλ, ξύπνα το πρωί και κάνε μια βόλτα με το ποδήλατο, τζόγκινγκ ή τρέξιμο, περπάτημα ή γυμναστική. Θα νιώσεις άλλος άνθρωπος !

Νο 6 : Τηγανητά

Αποφεύγουμε τα τηγανητά (και ειδικά από έξω που γίνονται με αμφίβολης ποιότητας λάδια) και προτιμούμε να βραστά και τα ψητά ! Ακούγεται άγευστο και ξενέρωτο … αλλά υπάρχουν συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν !

Related Posts

Comments are closed.