Αδυνάτισμα & μεταβολισμός που … κοιμάται ;;;

June 23, 2015 Comments Off on Αδυνάτισμα & μεταβολισμός που … κοιμάται ;;;
Αδυνάτισμα & μεταβολισμός που … κοιμάται ;;;

Όταν ο μεταβολισμός σου κοιμάται το αδυνάτισμα φαντάζει άπιαστο όνειρο ! Πώς όμως μπορεί να κάνει κάποιος εύκολα τον μεταβολισμό του να “ξυπνήσει” και να ξεκινήσει ξανά τις καύσεις ;

Πόσες φορές δεν έχεις φτάσει στα όριά σου από κάποια δίαιτα που σε βασανίζει … όταν κάποιος άλλος έρχεται και σου λέει πως τρώει τα πάντα και παρ’όλα αυτά δεν παίρνει ούτε γραμμάριο και διατηρεί ένα σώμα αδύνατο και πολύ εντυπωσιακό ;! Εσύ τότε καταρρέεις και χάνεις κάθε διάθεση να προσπαθήσεις …

Γιατί κάποια άτομα όμως μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν και εσύ όχι ; Μήπως απλά όλα αυτά είναι μύθος ;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ ! Δεν είναι μύθος ! Ένα άτομο με μεταβολισμό που “δουλεύει υπερωρίες” πραγματοποιεί απίστευτες καύσεις καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να έχει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία και στο φαγητό του !

Είναι όμως θέμα γονιδίων ή μπορούν όλοι να κάνουν τον μεταβολισμό τους να ξυπνήσει και να δραστηριοποιηθεί ;

Ένα άτομο μπορεί και γονιδιακά ακόμα να έχει έναν καλύτερο μεταβολισμό απόένα άλλο άτομο. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι, οι ΜΗ τυχεροί, θα πρέπει να απελπίζονται ! ΟΛΟΙ μπορούν να επαναπρογραμματίσουν τον μεταβολισμό τους και να τον θέσουν ξανά σε λειτουργία … με μερικά απλά τρικ !

Τα 10 τρικ για μεταβολισμό που … σπιντάρει !

ΤΡΙΚ Νο 1 : Περπάτημα …

Το περπάτημα (και η γυμναστική γενικότερα) φυσικά είναι το Α και το Ω για έναν ενεργό μεταβολισμό μέρα και νύχτα ! Σηκωθείτε λοιπόν από τον καναπέ … έστω και για μόνο μισή ώρα την κάθε ημέρα και θα δείτε να πραγματοποιούνται θαύματα στο σώμα σας !

ΤΡΙΚ Νο 2 : Διαρκής κίνηση !

Έχεις σίγουρα παρατηρήσει πως τα υπερκινητικά άτομα είναι πάντα και αδύνατα άτομα ! Αν μπορείτε λοιπόν να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού σας με λίγη παραπάνω κίνηση … κάντε το !!! Πώς ;;; Βάλτε δυνατά μουσική και κάντε ό,τι δουλειές έχετε να κάνετε τραγουδώντας και χορεύοντας ταυτόχρονα ! Εκτός από το ότι θα αποβάλλετε το άγχος, θα φτιάξετε τη διάθεσή σας … θα ξυπνήσετε και τον κοιμισμένο μεταβολισμό σας και μάλιστα απλά και ευχάριστα !

ΤΡΙΚ Νο 3 : Τσιγάρα στο καλάθι των αχρήστων !

Και όμως το κάπνισμα βλάπτει εκτός από τους πνεύμονες και τον μεταβολισμό σας ! Η πεποίθηση πως το κάπνισμα αδυνατίζει είναι απλά ψέμα ! Επειδή όλοι παχαίνουν μόλις κόψουν το κάπνισμα, δεν σημαίνει φυσικά πως το κάπνισμα αδυνατίζει ! Αντιθέτως, η αμηχανία που προκαλείται από τη διακοπή του καπνίσματος είναι αυτή που προκαλεί υπερφαγία και κατ’επέκταση και αύξηση του σωματικού βάρους !

ΤΡΙΚ Νο 4 : Πράσινο ευεργετικό τσάι …

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο ωφέλημα ροφήματα για την υγεία αλλά και για τον μεταβολισμό, αφού έχει αποδειχθεί πως έχει την ικανότητα να τον επιταχύνει και να αυξάνει τις καύσεις λίπους που πραγματοποιούνται στο σώμα !

ΤΡΙΚ Νο 5 : Μμμμμ … καφές κάθε μέρα !

Κάτι αντίστοιχο με το πράσινο τσάι συμβαίνει και με τον καφέ ! Η καφεΐνη έχει αντίστοιχες ιδιότητες με την τεΐνη !

ΤΡΙΚ Νο 6 : Μικρά & τακτικά γεύματα !

Ο μεταβολισμός δεν θέλει καθόλου την αφαγία ! Μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα μπορούν να κάνουν τον μεταβολισμό σου να πάρει ξανά φωτιά ! Τουλάχιστον 6 μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα έως και 8, μπορούν να κάνουν τον μεταβολισμό σου να “δουλέψει υπερωρίες” !

ΤΡΙΚ Νο 7 : Καλός & ήρεμος ύπνος !

Τουλάχιστον 8 ώρες καλού ύπνου κάθε ημέρα είναι απαραίτητες για τον οργανισμό και την λειτουργία του ! Αφήστε όλα σας τα άγχη έξω από την κρεβατοκάμαρα και κοιμηθείτε ήρεμα και χωρίς κακές σκέψεις στο μυαλό !

ΤΡΙΚ Νο 8 : Μπες στην … ψύξη !

Ο μεταβολισμός δεν συμπαθεί τη ζέστη ! Αντιθέτως το κρύο μπορεί να τον κάνει να δουλεύει στο full και να αποδίδει καλύτερα από κάθε δίαιτα που δοκίμασες ποτέ !

ΤΡΙΚ Νο 9 : Σκωτσέζικο ντους !

Μια κρύο και μια ζέστη στο ντους θα “τρομάξει” τον μεταβολισμό σου που θα αναγκαστεί να ξυπνήσει και να αρχίσει ξανά να δουλεύει !

ΤΡΙΚ Νο 10 : Ξέχνα τις δίαιτες για πάντα !

Όπως ήδη είπαμε, ο μεταβολισμός δεν αγαπά την αποχή από το φαγητό ! Οι δίαιτες τελικά αντί για καλό κάνουν κακό … και αυτός είναι ένας από τους λόγους που συνήθως, μετά το πέρας της δίαιτας, το άτομο ξαναπαίρνει όλα τα κιλά που με κόπο έχασε… και ίσως και ακόμα περισσότερα !

Related Posts

Comments are closed.